2011 m. kovo 5 d., šeštadienis

(dis)like

Man atrodo, jei facebooke būtų dislike mygtukas, juo naudotųsi daug kas. Nes neigiamai vertinti daug lengviau nei teigiamai. Lengviau nekęsti nei žavėtis. Kenkti, o ne padėti. Visa tai, kas aplinkiniame pasaulyje "neigiama", ko tu nemėgsti, ką tu niekini, daro tave "teigiamesnį", prieš juos pranašesnį. Ir čia net ne pavydas, o tikriausiai nuo žmogaus neatskiriama puikybė ir savimyla. Taip nutika automatiškai. Nes mes iš tiesų daug daugiau galvojame apie save, negu apie kitus. Gal tik skiriasi viso to kontrolės laipsnis. Čia, aišku, tik mano nuomonė. Gal tiesiog aš esu labai blogas žmogus.

O taip susimąsčiau, pamačiusi vienos grupės dainos vertinimą youtube: tūkstančiai teigiamų įvertinimų ir gal šeši neigiami. Žinoma, gali kažkam ir nepatikti. Bet tada galvoju: kam išvis balsuoti? Parodyti, kad va, aš paspausiu nepatinka, ir bus jums. Ar tiesiog žmogus be jokių piktų minčių: aha, yra pasirinkimas, reikia žmonėms leisti žinoti, jog man nepatiko, čia juk žodžio laisvė, teisė į asmeninę nuomonę.

Galų gale, koks mano reikalas. Aš juk niekada nebūsiu tarp žmonių, pirmąkart pamačiusių Plutoną iš arti, nenuskrisiu į Mėnulį ir gal net niekada nenuvažiuosiu į Japoniją ar Grenlandiją, arba niekada nespausiu rankos JAV arba Rusijos prezidentui, nesukursiu vakcinos nuo vėžio, negausiu Nobelio premijos ir nesustabdysiu klimato kaitos. Bet net ir tiems žmonėms, kurie visa tai darys, reikia valgyti. Bent kol kas.

Duona.


Kepiau iš panelės A. raugo [po pakankamai ilgo laiko]. Dėjau, ką turėjau - kvietinius miltus, ruginius miltus, kviečių gemalus, kviečių sėlenas, saulėgrąžų sėklas, linų sėmenis, kmynus, truputį cukraus, druskos. Į vieną dalį dar įdėjau ruginio salyklo ir minimaliai padaigintų rugių grūdų (iš pradžių mėginau juos kapoti, bet paskui dėjau tiesiog taip).

Keksiukai


Labai norėjau nusipirkti veganiško margarino ir pamėginti keksiukus iškepti su juo [kalbu apie Klaipėdos margariną, nes kažkada jų esu klaususi ir mane patikino, kad visos jų margarino sudėtinės dalys yra augalinės], bet niekur jo neradau. Gal ir gerai. O gal kitąkart rasiu ir pabandysiu. Kepiau iš miltų, kepimo miltelių, rudojo cukraus, sodos su obuolių actu, vandenuko, aliejaus, razinų, trupučio iš Olandijos laikų likusių arrowroot (bermudinė maranta, pasirodo, lietuviškai) ir šiek tiek carob (saldžiavaisio pupmedžio) miltelių. Tamsesni carob gavo truputį daugiau.

---
Bread - made of miss. A.'s sourdough plus whatever I had: wheat flour, rye flour, wheat germs, wheat bran, sunflower seeds, flax seeds, caraway seeds, some sugar, salt. I made one dark, too - together with rye malt and minimally sprouted rye berries. Tried to chop them first but added them as they are eventually.

Muffins - wheat flour, baking powder, brown sugar, baking soda plus apple cider vinegar, water, oil, raisins, some arrowroot powder and carob powder (the darker ones got some more of it).
---

Šiandien Rimi apsipirkau [kažkodėl nenoriu sakyti aptarnavo] pas labai malonų kasininką. Toks dėmesingas, mandagus, draugiškas, su kuklia šypsena. Gal vis dar naujas? Šiaip ar taip, tikiuosi, kad ir kituose socialiniuose vaidmenyse jis toks pats malonus.

2 komentarai:

  1. Smagu sužinoti, kad yra Lietuvoj veganiško margarino :-) Lig šiol visi mano matyti net jeigu ir būdavo veganiški esminėm sudedamosiom dalim, turėdavo įdėto vitamino D3.

    AtsakytiPanaikinti