2011 m. spalio 17 d., pirmadienis

Plan C

Vakar pagaliau išmečiau kelis kilogramus ne(be)reikalingų konspektų. Kiek darbo ir pusiau-miegių naktų reikėjo, kad išmoktum, galų gale kiek centų, kad visa tai nusikopijuotum. Ir štai, į makulatūrą keliauja primarginti sąsiuviniai, atšviesti keliuočiai, kudirkos, nevinskaitės, watergate'ai, morfemos, predikatiniai dėmenys, homerai ir kitokie gėriai. Čia norėtųsi pacituoti Aliną: kad tik žinotumėt, kaip visa tai nesvarbu :) 

Duona. Raugas (iš rupių ruginių miltų ir vandens), rupūs ruginiai miltai, rugių sėlenos, saulėgrąžų sėklos, vanduo, druska. Jokio cukraus, jokių mielių, jokių kviečių. Biroka.
Bread. Sourdough (from whole rye flour and water), whole rye flour, rye bran, sunflower seeds, water, salt. No sugar, no yeast, no wheat. Slightly crumbly.

Tofu. Sojų pupelės, vanduo, citrinos sultys, druska, prieskoniai. Pagaminau sojų pieną (sumaliau išmirkytas sojų pupeles su vandeniu, perkošiau), jį kiek pavirinau, įpyliau citrinos sulčių, o susidariusią "varškę" sugaudžiau į marlę, įdėjau prieskonių ir paslėgiau. Gal kiek per mažai citrinos ir per daug makalavimo šaukštu.
Tofu. Soy beans, water, lemon juice. I made soy milk (blended soaked soy beans with water and filtered), boiled it a little bit, put lemon juice. Later I caught the "curd" that formed to a cheesecloth, put some spices and pressed for it to get form. Slightly too little lemon and too much mixing with a spoon.

Šiąnakt sapnavau, kad esu koncentracijos stovykloje su buvusiais klasiokais.
Jogurtas ir vėl neišėjo.

2 komentarai:

  1. Aš galvojau, kasteneina nevalgo tofu? :)
    Dar galima jį daryti su kalcio chloridu - natūralaus mineralo tirpalu, kurį padaro universiteto vaistinėje, tada gal ir kalcio būna daugiau...

    AtsakytiPanaikinti