Tokia iš mažosios raidės. Nes dar neaiški. Susiraukusi sau tolumoj. Net aido nesigirdi. Kur būsiu po pusmečio, metų, po kelerių? Bali? Londone? Kalifornijoje? Maltoje? Vilniuje?.. Ką veiksiu, kaip valgysiu? :)
Čia paskutinis likęs sausainiukas iš visos skardos. Kristinos prakąstas, šalia česnako. Bet ji jau beveik pasveiko! Sausainėliai buvo be kvietinių miltų. Sumaliau avižinių dribsnių, dar sumaliau kynvos ir kokoso drožlių, dalį drožlių dėjau ir nemaltas. Truputis kepimo miltelių, vanilinio cukraus. Atskirai sumaliau bananą, šiek tiek agavos sirupo (nes cukraus neturėjome, ir gal nebeturėsime? :), vandens ir aliejaus, sumaišiau viską ir iš tokios lipnios tešlos formavau apvalius sausainukus. Ant kiekvieno dėjau po banano griežinėlį ir bent vieną raziną - nors jos man paskui visos nubyrėjo. Arminas sakė, kad per daug sausi, bet, mano nuomone, SAUSainiai ir turi būti SAUSI. Galima trumpiau kepti, kol vos vos apskrunda :D
O čia aš net nežinau kas. Gal sumuštinukai? Vis dar gyvenu apsėsta veganiško margarino ir sluoksniuotos tešlos minties, todėl kai pagooglinau vegan homemade margarine, man pasiūlė pasigaminti sūrį. Pabandžiau. Kaip ir įtariau, tai išėjo labiau paštetas. Ištirpinau truputį kokoso aliejaus, tada jį sumaliau su pora pomidorų, sojų miltais, maistinėm mielėm, truputį druskos ir tokių nerealių itališkų picos prieskonių, kuriuos pirkau Halės turguje, aliejaus parduotuvėje (nes niekaip nerandu tokio tikro, gryno oregano...). Padėjau į šaldytuvą ir leidau sustingti. O paskui užsidėjau ant cukinijos gabaliukų, "papuošiau" mirkytais laukiniais ryžiais [nes jie niekaip nenori dygti; verta paminėti, kad tai gal net nelabai ryžiai, mat O. sakė, kad tai kažkokia kita rūšis, tiesiog taip vadinami, nes panašūs į ryžius].
--
In the picture you see the very last cookie from the whole batter which is already bitten by Kristina. Together with garlic - although she's almost healthy already! So, I made those wheat-free. Firstly, I ground some oat flakes, quinoa and coconut shreds (some of the shreds I left whole), I added some vanilla sugar and baking powder. Then, I blended separately a banana, some agave nectar, water and oil. I mixed those together, formed round cookies and put a banana slice on top (together with some raisins but they all fell off later on). I think they were okay, not too dry as Arminas said. What next? Instead of vegan margarine I tried to make vegan cheese. I used melted coconut oil, two tomatoes, soy flour, nutritional yeast flakes, some salt and Italian pizza spices - blended everything and let cool in the fridge for a few hours. Then put this (I would call it pâté, not cheese) on the slice of zucchini and some soaked wild rice on top [it doesn't want to really sprout, and I'm not so sure anymore if this is really rice, not a different plant that looks like it].
--
Pelytės dar čia. Bet mirtis [t.y. Micė] jau kvėpuoja joms į veidą (snukį?). Kol kas aukų dar nėra, bet...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą