2011 m. vasario 7 d., pirmadienis

No More Candy

Sakau sau, kai pasižiūriu šitą blogą. Bet man taip patinka saldumynai...


Čia paprastas paprastas paprastas šokoladas. Kakavos sviestas (100 g) + kakavos milteliai (~90 g) + cukrus (~15 g). Ir dar migdolai.   

O ką gaminti nesaldaus? Panelė A. davė savo mamos duonos raugo, sakė, gali išsilaikyti apie savaitę. Aš iškepiau iškart, bet paskui išsigandau, kad nekepsiu taip greit ir tas raugas pražus, todėl vieną gumulėlį įdėjau į šaldiklį. Bet paskui mane kažkas paprotino, kad taip raugas gali nebeveikti, nes žemoje temperatūroje jam kažkas pasidarys ir t. t. Kitas dalykas - norėjau iškepti tokių kažkokių bandučių, bet radau tik ruginių miltų. Tada pastebėjau, kad neturiu mielių. Tada atsiminiau tą šaldiklio raugą. Sumaišiau tešlą iš ruginių miltų, avižų dribsnių, linų sėmenų, sėlenų, truputį cukraus, druskos, aliejaus, sudėjau raugą (kurio sudėtis labai panaši, gal dar saulėgrąžų dėta) ir palikau kelioms valandoms šiltai "rūgti". Bijojau, kad bandutės neišsikels visgi, tai paskui dar sugalvojau primaišyti sodos (nors turbūt ir nereikėjo). O tada padariau įdarą iš brokolių, cukinijos, krapų ir dar kažko žalio. Galiausiai išėjo tokios duoninės "samosos". Misteriui G., sakė, visai patiko [nors ir pasvilo truputėlį] :)


Kas čia tokio mmm sveikesnio, žalesnio? Salotos tikriausiai. Po ilgų ieškojimų (net didesnėse parduotuvėse nerasdavau) nusipirkau džiovintų nemaltų jūros kopūstų. Taigi, išmirkiau juos pusvalandį, sutarkavau morkų (Ernė padėjo, nes įsitarkinau pirštą), dar dėjau paprasto kopūsto, Himalajų druskytės [nuvogiau iš Kristinos, nesakykit jai], citrinos sulčių, truputį aliejaus. Paskui dar užbėriau mirkytų saulėgrąžų (kaip visad, tiesiog nesulaukiau, kada jos sudygs...). Svečiai sakė, įdomios tos salotos. Man tai skanios. Viršijom gerokai turbūt tos dienos jodo normą. Sakiau, jei netyčia dabar branduolinė avarija, mums blogasis jodas būtų nebaisus [kažką lyg ir atsimenu apie tai iš civilinės saugos pamokų, kai dėstytojas pasakojo, kaip mėgsta obuolių sėklytes valgyti, mat ir jose daug jodo].


--

When I look at this blog, I see way too much sweet stuff. But it's so tasty :) Like the simple plain chocolate - cocoa butter, cocoa powder, sugar. And almonds. For a more serious meal - my "bread samosas" made of rye flower, oat flakes, flax seeds, wheat bran, some salt, sugar, oil and frozen sourdough that I had gotten from miss A. [that I wasn't sure would work but I guess it did although I added some baking soda too, just to make sure they raise]. The filling was made of broccoli, zucchini, dill and some other green stuff. Well, and salad salad, raw salad... Made of soaked dried seaweed, carrots, cabbage, oil, lemon juice, salt. And some soaked sunflower seeds [I couldn't wait till they sprout; again].

--

Kažkurį vakarą klojau lovą ir joje radau pelytę. Kažkodėl aš visada spiegiu jas pamačiusi - net kai žinau, kad jos ten, jos mažos ir pilkos, ir bėgioja [ir išsigąsta tikrai daug labiau nei aš], aš vis tiek spiegiu. Kvaila. Nors kai randi jas savo lovoje, gal ir atleistina [daugiau niekada nebeužkandžiausiu čia; gal]. Tačiau tąnakt sapnavau, kaip plikomis rankomis gaudau tas pelytes - štai viena jau dešinėje rankoje, kita kairėje, kandžioja man pirštus, bet aš nepaleidžiu, dar matau priešaky kitas, vejuosi, tik nebežinau, kaip pagauti... Šiandien atsivežiau Micę. Ji net pradėjo medžioklę (nors dar nieko nepagavo). Ir šiandien supratau, kad jai jau vienuolika metų. Senutė. Bet gražus skaičius, nieko nepasakysi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą