2010 m. gruodžio 11 d., šeštadienis

Nijolė

Mano tetos vardas. Ir dar vienos ponios, kuri turi daug daug kailinių. Klojame jai gėles nuostabų gruodžio vakarą.



Skaitau štai "Opričniko dieną" ir galvoju, kad tiek nešvankybių, kiek teko perskaityti per šį literatūros kursą, dar neteko... Na tai kas, kad meno labui. Ir geria ten vyrai tai degtinę, tai sulą (o dieve, kaip norėčiau), tai girą, tai kagorą. O aš pasidariau lazdyno riešutų pieno (iš mirkytų riešutų, kuriuos sumalus galima perkošti, bet aš sukrimtau ir taip, o dar kartu porą datulių sumaliau). Net alkį numalšina.

Kas dar gero Nijolės (t.y. gyvūnų teisių) dieną? Pasveikinome Aušrinę su gimtadieniu. Tik jos tortą užmiršau nufotografuoti, tad liko įamžinti torto broliukai keksiukai (liko masės).


Man jie patinka, riebalionkos tokie. Kokosiniai. Jei turėčiau kokosų sirupo, kokoso jame būtų virš 90 procentų musėt [man patinka ši mintis - kad tai tebūtų paprastas kokosas, tik pagerintas, įvairiomis proporcijomis surinktas iš dalių; bet ir baugina tokia idėja, nes jaučiuosi, tarsi perkūrinėčiau gamtą, neva tas kokosas jau savaime nėra tobulas. nu nu nu, nevalia]. O jie tokie balti, kaip ši žiema (o, kad dažniau šviežiai pasnigtų, nes net "Opričniko dienoje" rašoma, kad sniegas paslepia žemės sarmatą). Ne iki galo žalias pyragas, sakyčiau, bet ką gi šiam pasaulyje gali gauti 100 proc... Pagrindas - iš kokoso drožlių (maždaug pusę pasmulkinau, kitas dėjau kaip stovi), trupučio datulių pastos (iš datulių ir vandens), truputį kokoso aliejaus ir šaldytų mėlynių. Įdaras - sublendintas kokoso pienas, kokoso aliejus, agavos sirupas ir jau neblendintos mėlynės. Puošiau mėlynėmis ir stambiomis kokoso drožlėmis (nors tik tortą, su keksiukais neišsidirbinėjau).

Pelytės apgraužė mano daiginamus grikius - užmiršau uždengti nakčiai. Šiais laikais viską reikia dengti. Kaip ir opričnikams savo gėdą pirtyje.


Animal Rights day: flowers for our Ms. Nijolė [negative] that has way too much fur. Also, a cake for Aušrinė [positive]. No cake photo, so just a picture of its little brothers cupcakes (can I say that, can I, can I?). Greasy white gooddies. Made of coconut shreds, date-water paste, coconut oil, frozen bilberries for the base and for the filling - coconut milk, agave nectar, coconut oil and bilberries [sorry, but I can't say huckleberries because eh.. I don't eat small boys].




3 komentarai:

  1. Skanus, skanus tas pyragaitis buvo.. reiks ir man pasidaryti :)

    KOKOSAI VALDO.. man mus irgi dviejų rūšių kokosų aliejus, dar neseniai nusipirkau toki smagų kokosinį ekovegan dušo prausiklį :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tik šiaip komentaras (ne) į temą, kad įdomus tavo blogas ir smagiai perskaitau kiekvieną įrašą :-)

    AtsakytiPanaikinti