2010 m. gruodžio 6 d., pirmadienis

Šypt/Short Smile

Šiandien graži diena. Gera, kai per paskaitą gaunu pliusiuką ar ką. Arba kad Arminas duoda kokią knygą. Apie Angliją, ar ką. Ir kad bibliotekininkė truputį ilgiau nei turėtų pratęsia knygos grąžinimo terminą. O kita išduoda knygą, kurios kažkas nepasiėmė (nors tam turėjo dar tris valandas). Gera, kad sninga. Ir gražu. [Kažkada klasiokės juokėsi iš mano rašinėlio, kuriame kartojosi "gražu", nes labai priminė močiutę iš Gran Kanarijos]. Kita vertus, kol per paskaitą kalbėjau aš, kitas negalėjo pasireikšti ir gauti pliusiuko. O gal kažkas iš Armino pažįstamų labiau norėjo tos knygos. Kaip ir tie kiti, kurie dėl manęs jų nebegaus bibliotekoje. Ir tiems, kurių batai nešilti ir praleidžia drėgmę, sniegas visai nėra gražus. Ir nieko čia gero.

Kaip pažiūrėsi.

Kai lankėsi užsieniečiai, va šitie va


t.y. David iš Kanados, Kvebeko ir Mirko iš Vokietijos (jie tik pozuoja ir yra tik draugai!), norėjau pagaminti kažką skanaus, tai atlikau eksperimentą. Manau, visi žino, kaip ten būna su tais eksperimentais...



Susipažinkite - tai Banda. Bulka, kitaip sakant. Aišku, užsienietukai sakė, kad skani bread (o dar ir ačiū dievams, kad turiu Kristiną), bet ką jau čia :D O koks eksperimento tikslas? Patikrinti, ar įmanoma pagaminti sluoksniuotą tešlą be margarinų ir sviestų, naudojant kokosų aliejų. Man tai nelabai išėjo. Arba per ilgai kepiau, arba per daug miltų dėjau, arba dar kažkas, tačiau visa masė išėjo per daug kieta. Kaip gaminau? Tešlai - miltai, mielės, vanduo, truputį cukraus, aliejaus. Sluoksniavau su kokosų aliejumi porą dienelių. Pagrindinį principą galima rasti daug kur, pavyzdžiui, čia. Tada į vidų pridėjau kakavos, cukraus, datulių, suvyniojau į tokią "dešrą" ir surangiau skardoje (vos vos panašu į Šimtalapį). Vargo daug, bet kol kas man nepavyko geri veganiški kruasanai ar kitos gėrybės... Tai, žinoma, nereiškia, kad aš nustosiu bandžiusi :)

Kuo aš dar užsiimu? Rašau esė, kuriu savo gyvenimo istoriją, stengdamasi pavartoti depuis, il y a, dans, en, pour, pendant etc. Ir valgau.



Šokoladiniai saldainukai vadinasi. Gaminau iš migdolų, džiovintų abrikosų, kakavos, carob miltelių, kokosų aliejaus (sumaliau viską, suminkiau paskui) ir kai kuriuos apvoliojau sezamo sėklytėse.


What is good for one might differ for another. What is good for me might do harm for others. But, not paying attention to all this, I still cook. Wanted to make something special for our foreign friends - David from Canada (Quebec) and Mirko from Germany. But, as I was experimenting, nothing too great went out of all my wishes. It was supposed to be puff pastry with coconut oil instead of butter or margarine, but the final product got to be very tough. Anyway, now it's gone so I'm happy for that and grateful for gods having given me Kristina and all other eating creatures :D Another experiment - raw chocolates (candies?) made of almonds, dried apricots, cacao, carob powder, coconut oil, rolled in sesame seeds.

O šiandien beveik plikomis rankomis beveik pagavau pelytę. Beveik. Ji auga. Tiesiog akyse. Užaugs, gal pati išeis, jei įstos į universitetą.

4 komentarai:

  1. Arba pasirinks šeimą, vietoj studijų ir karjeros ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Arba taip. Tik tą šeimą galėtų kur kitur auginti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aurelija, į universitetą Ji tikrai neišeis. Turėsi draugę. Ilgam. :) Beje, kur aš būnų, kai tu veiki visokius įdomius dalykus?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nežinau, Medi, kur tu būnį. Dirbį gal. Ar miegį. Ar mokaisį. Skaitąi. Bęrnus kabinį. Vyną gerį...

    AtsakytiPanaikinti