O, pasirodo, kažkam visgi prireikė mano paslaugų. Panelė E. paprašė torčiuko! Žinoma, visko pasitaiko, tik tobulybė retai. Išėjo, kas išėjo, o jeigu kažkam patiko, tiesiog nuostabu.
Taigi, ką aš su juo dariau? Pagrindą suminkiau iš trijų pakelių kokoso drožlių ir pakelio datulių (kurias prieš tai užmerkiau vandenyje, o paskui sumaliau su stikline mandarinų sulčių), taip pat dėjau kelis šaukštus su kaupu kokosų aliejaus (jį prieš tai ištirpdžiau, truputį palaikiusi virš garų). Įdaras - du sluoksniai. Prieš tai ant pagrindo išdėliojau mandarinų skiltelių. Apatinis įdaro sluoksnis - suplaktas kokoso pienas (skardinė) su keliais šaukštais klevų sirupo ir kokosų aliejumi (kokie du-trys šimtai gramų) (truputį šito kremo atidėjau papuošimui). Viršutinis [su kuriuo ir turėjome problemų, mat labai nenorėjo stingti] - kokosų pieno skardinė [tik vėliau supratau, kad čia labiau būtų tikę anakardžių riešutai], mandarinų sultys (dar viena stiklinė), klevų sirupas (keli šaukštai), kokosų aliejus [kurio pritrūkome, gal tik šimtą gramų ar net mažiau dėjau, tai dar dėjau kakavos sviesto du pakelius]. Puošiau mandarinais. O jei rimtai, gal kas nors nori mane pamokyti puošti maistą?
--
[Almost] raw tangerine cake/pie. For the base I used coconut shreds and date paste (soaked dates + tangerine juice), together with some coconut oil. Then I put some tangerines on the base and made two layers of filling. First one - coconut milk, maple syrup, coconut oil. Top layer - coconut milk [I guess, it would be better to use cashews instead], tangerine juice, maple syrup, coconut oil [I had to use some cocoa butter, too, as I ran out of coconut oil].
--
Aš turiu kočėlą!!!
Oi, ir smagių Kalėdų visiems :) Merry Christmas everyone :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą