Tešlą gaminau iš miltų, cukraus, kepimo miltelių, vanilinio cukraus (nors kam čia jo reikia), kakavos, šokolado gabaliukų [man jis nelabai veganiškas, nes su visokiais pieno ir kiaušinių pėdsakais...], bananų gabaliukų, avižų pieno, aliejaus, vandenuko. Kadangi tešlos išėjo truputį per daug vien pyragui, likusią sudėjau į keksiukų formeles. Keksiukus kepiau apie dvidešimt minučių, pyragui užtruko gal pusvalandis ar ilgiau. Iškepusį aptepiau šokoladine-bananine mase (sublendinta kakava, bananas, truputį cukraus, kokosų aliejus - gali būti ir kakavos sviestas) ir simboliškai užbėriau kokoso drožlių. Kristina šokoladinius dalykus labai dar mėgsta sezamų sėklytėmis puošti.
O vakar pasidariau sau baltų šakniavaisių salotėlių iš baltojo ridiko, saliero, ropės (ar tai griežčio, aš nelabai jų skiriu; pirkau pas ekologišką moteriškę Gedimino prospekte), topinambų ir, atrodo, pastarnoko. Truputį druskytės, truputį aliejaus, citrinos sulčių. Ir sveika, ir skanu, ir man savotiškai gražu. Jau žiemiška...
O pelytės graužia mano daiginamus grūdelius.
Mane iš tikrųjų žavi tavo santykiai su pelytėmis :D
AtsakytiPanaikintiAš irgi suvalgau daug daug obuolių, mažu per daug...
AtsakytiPanaikintiObuoliai yra gerai, jei gerai jautiesi. Nėra kaltės jausmo ar panašiai :)
AtsakytiPanaikintiO pelytėms ketvirtadienį-sekmadienį turėsime katiną!!
Oj kaip paziaumosiu as tas pelytes
AtsakytiPanaikinti